Johanna på torpet - Vänneberga Gård

Nu går flyttlasset tillbaka till Östergötland

Hej!


Jag heter Johanna Nystedt och håller just nu på att ”bygga bo” eller mer ”Bona in mig” i mitt torp på Vänneberga Gård i Söderköping. Flyttlasset mitt går nu, efter 10 år tillbaka till Östergötland, till jordbrukslandskapet utmed Göta kanal – vilken idyll!

Mitt torp är byggt på 1800-talet och byggdes inför projektering av Göta kanalbygget. Har även hittat bilder från Google på tidigare tänkta dragningar av Kanalen vid Vänneberga – väldigt spännande att analysera.

Torpet har 3 rum och ett kök med vedspis & rinnande vatten. I mitt vardagsrum kan jag njuta av kakelugnen och under vinterhalvåret är jag i stort behov av kaminen i sovrummet - det blir kallt i ett torp!

Men det är så kul och utmanande att laga mat på vedspisen. Hittills har jag lagat ”Torpetpizza” i vedspisens ugn, gräddat våfflor, sotat biff och grönsaker direkt på spisplattan – så gott! 

Följ mig på instagram – där delar jag med mig av min matlagning i torpet: @johannanystedt, #johannapåtorpet. Nästa planerade utmaning i matlagning kommer att vara: testa att röka fisk i vedspisen…
 

Men vem är jag? och vad gör jag på Vänneberga gård?

Jag är uppväxt på landsbygden där odling, lantbruk och hästtävlingar har fyllt upp mina dagar. Jag har alltid haft en passion över mat och matlagning, men har under de senaste åren utvecklat ett större intresse för miljö, hållbarhet, ekonomi/försäljning, trender och utveckling. 
 
Jag har lång erfarenhet från restaurang- och upplevelsebranschen där jag bland annat har arbetat som kock, köksmästare, servis mm. Idag arbetar jag på 80% med min profession som Matkreatör på en av Sveriges största och bästa butik: ICA Maxi Nacka i Stockholm.
 
Jag har en kandidatexamen efter mina studier inom Måltidsekologprogrammet på Örebro universitet/Grythyttans restauranghögskola. Har även läst kurser/utbildningar inom Di Akademin ”Ägarlett till Ägarstyrt”, ledarskapsutveckling och Näringsfysiologi.
 
Men nu kommer jag tillsammans med min pappa Jan Nystedt att driva Vänneberga Gård. Där jag kommer att arbeta med alltifrån att utveckla nya affärsområden, marknadsföring och ekonomi mm. Min pappa kommer självklart att finns med sin profession inom entreprenörskap och vara mitt bollplank genom alla spännande utmaningar som följer med genom att driva företag.
 
Vi vill bjuda in människor till vår trygga och idylliska plats som ger energi, drivkraft och glädje. Alla dagar i veckan vill vi erbjuda prisvärda lokaler som anpassas efter kundens specifika minnesvärda event, verksamhet eller möte. Vi vill inspirera till välmående och ge förutsättningar för en hållbar livsstil. Det är någonting som genomsyrar hela vår verksamhet.

Johanna