Julbord 2019 på Vänneberga

6 november 2019

Vällagat, finaste närproducerade råvarorna, läckert och välkomponerat. Vännebergas julbord är inte störst med flest sorter men allt är tillagat med omsorg och brinnande engagemang för den goda maten. Inga färdiga genvägar eller halvfabrikat. I vårt kök trillar vi köttbullar av fin lokal vildsvinsfärs, bakar ostkakor efter Annikas småländska släktrecept, bakar kalljästa vörtlimpor och steker farmor Sonjas ljuvliga grönkål, kokar sylt, gravar lax och morötter,  bakar pepparkakor och dessertkakor, lägger in godaste julsillarna och naturligtvis bakar vi mängder av vår berömda Jansson och mycket mycket mera. Här trängs traditionellla godsaker med lite nytänkande och modern tvist. Temat är det vilda köttet och godsaker från den odlade jorden- smart och nyttigt för både oss och vår natur.  

På deesertbordet finns hemlagad ostkaka med vår goda jordgubbs- eller hjortronsylt och grädde... Saffranskladdkaka, mjuk pepparkaka, småkakor, praliner, ris a la Malta, kladdkaka med chokladmoussetopping mmmmmums. Allt är hemlagat!

Vi tar det nära och lokala till sin spets: till och med den nyhuggna granen kommer från bästa Bengt i Änghästhagen bara några minuter bort! 

Julbordet serveras 7-8 samt 14-15 december, större grupper även andra datum på förfrågan. Sittningar lördagar kl 12 och 16, söndagar kl 14. Ni sitter i lugn och ro och äter, ni kan passa på att shoppa lite julklappar mm i butiken med härlig utsikt över Göta kanal på vårt stämningsfulla  Vänneberga gård. 

Vi har fullständiga rättigheter så här finns både julöl och julsnaps.

Vuxna 495kr och barn (från 3 år) 65kr och uppåt efter ålder. Glöm inte boka bord på 0121-10411 eller [email protected]

Varmt välkomna önskar Annika med personal